Film indir

30 Ocak 2016 Cumartesi

Ayak Tırnakları Damarlara Zarar Verebilir

ayak-tirnaklari-damarlara-zarar-verebilir


Kalp ve Damar Cerrahı Profesyonel . Dr. Ahmet Akgül, nihai zamanların yükselen şikayeti damar irini , selülitin sebepleri ve hasta olanların ne türlü iyileştirme edilmesi gerektiğini, alınacak önlemleri açıkladı .

Ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Profesyonel . Dr. Ahmet Akgül, “Damar irini , bilhassa bacaklarda toplar damarların (bu damarların genişleyip gözle görünür duruma gelmeleri ile ‘varis’ oluşur) iltihaplanmasıdır. Sadece toplardamarda değil dokular arası sıvıları temizleyen lenf damarlarının iltihaplanması da damar iltihabıdır. Toplardamar iltihabına tromboflebit, lenf damarlarının iltihaplanmasına da lenfanjit denir. Selülit ise sık sık bacaklarda meydana geldiği için söylüyorum, ten altı dokusunun infiltrasyonudur. Her 2 durum beraber yer alacağı benzeri ayrı ayrı da olabilmektedir .” diye ifade etti .

Alınacak temel tedbirlerin problemlerin giderilmesinde kocaman ölçüde yarar sağlayacağını dile getiren Profesyonel .Dr.Ahmet Akgül, ” Vaziyetin dikat edilmesse ciddiyetinin kocaman olabileceğini ifade etti “. Şayet hastamızın bacak ya da ayağında bir açık yara yoksa en mühim faktör “ayak tırnağadır ve tırnak bakımıdır. Bilindiği üzere koltuk çekimi tesiriyle ayakta toplar damar kanlanması fazladır bununla beraber zaman boyu ayakkabı ve çorap arasında koltuk alan ayak ve tırnaklar mikropların bir sürü sevdiği bir ortamdır. Sebebi hem bir kanın biribir takım, bilhassa varis hasta olanların da, ve sıcak kapalı ortam tırnaklarda esasen varolan mikropların artmasına sokak açmaktadır.

Tırnak bakımı bir sürü da önemsenmediğinden hastalarımın bir çoğunda tırnaklarda mantarlar gelişmekte. Esasen sık sık birbirlerin ayakkabı ya da terliklerini giyen kişilerden bu mantarlar kolaylıkla yayılmaktadır. Tırnak mantarları kolaylıkla tırnak yatağından bacak kan dolaşımına geçip damar iltihabına sokak açar . Tırnak yatağında kanlanma bir sürü meydana geldiği için mikrobun kana geçişi bir sürü kolaydır. Tırnakta mantar oluştuğu zaman hasta esasen tırnak şekil değişikliği, kaşıntı benzeri sebeplerle doktora bilhassa ten doktorlarına başvurmaktadır. Haftalarca devam eden bir iyileştirme bizzat kendilerini beklemektedir. ” diye sohbet etti . Profesyonel .Dr.Ahmet Akgül, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ayak tırnağı bakımı konusunda asal iletim tırnağında mantar olup doktora esasen müracaat eden hastalar değildir, asal olarak hiçbir şikayeti olmayıp tırnağını hata kesen bireyler içindir.

Binlerce iyileştirme ettiğim, toplumun her kesiminden hastalarımın tırnaklarını incelediğimde, sosyokültürel ve uyumlu fiyat hali her halükarda ayak tırnağımızın ne türlü kesilmesi gerektiğini bilmediğimizi gördüm. İki çeşit tırnak makası mevcuttur, el tırnaklarını kesen tırnak makasının ucu konkavdır başka bir deyişle tırnak köşelerini de alabilen özellikte iken, ayak tırnak makasının ucu düzdür başka bir deyişle ayak tırnağının köşesinin tam alınmaması gerekir. Tırnaklar derinden kesilmemeli ve ayak tırnaklarının köşeleri alınmamalıdır.

Daha harika görünmesi uğruna ayak tırnağının köşeleri pek alınırsa tırnak batması olsun ya da olmasın esasen varolan mikroplar kolaylıkla kan dolaşımına girmekte hele de hastada varis varsa damar irini ve/veya selüit kaçınılmaz olacaktır. Bu anlattığım durum gayet sıhhatli , ayakta mantarı olmayan normal ayak tırnakları meydana gelen bireyler için de geçerlidir. Şimdiye civarı ayak tırnaklarının ne türlü kesilmesi gerektiği tam anlamıyla anlatılmadığı ya da anlaşılmadığını sıhhatine bir sürü dikkat eden kişilerde de gördüm. Temel benzeri gözüken bu bilgi ve uygulama maalesef bir sürü az kişi aracılığıyla bilinmekte ve uygulanmaktadır.

Damar irini şayet bacaktaysa, o alanda damar seyrine uyumlu kızarıklık, hararet artışı ve ağrı olacaktır. Selülit gelişmişse deride farklılıklar , kızarıklık, o alanda sertlik, hararet ve ağrı görülecektir. Şayet hastalarımız bu vaziyette iyileştirme edilmezse damar irini neticesi damarda fonksiyon ve mimari bozukluğu, varisler, mikropların kana karışmasıyla septik şoka üstelik ölüme gidebilen vaziyetler meydana çıkabilmektedir. Şayet mikrop kemiğe ulaşırsa osteomyelit tecrübe et kemik irini oluşur ki bu da hastanın bacağını kaybetmesine civarı giden önemli neticelere ulaşır. Tabi hastalarımızı bu civarı önemli tablolara gitmeden yakalayıp iyileştirme ediyoruz ama doktora gelmeyip, “komşu tibbi” tabirini kullandığım başka bir deyişle kulaktan dolma bilgilerle kendini iyileştirme ederse ve/veya hastamızda rastgele bir rahatsızlık ya da ilaç kullanımına ilişkili bağışıklık sisteminde sorun varsa netice bu civarı önemli tablolara sokak açabilmektedir. İşte bir sürü temel gözüken ve ile ilgili dikkat yapılmasına bile sebep görülmeyen ayak tırnağının hata kesilmesi her geçen zaman bir sürü önemli neticelere sokak açabilmektedir.” Ayak bakımında temizliğin ve gerçek tırnak kesiminin mühim meydana geldiğini belirten Akgül, yapacağımız temel tedbirlerle sıhhatli bir biçimde ayaklara sahip olabileceğimizi ifade etti .



Ayak Tırnakları Damarlara Zarar Verebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder