Film indir

30 Ocak 2016 Cumartesi

Ağız Kokusu Rahatsızlık Habercisi Olabilir

Ağız Kokusu Rahatsızlık Habercisi Olabilir


Bir çok birey erken önce uyandığında az da olsa ağız kokusu problemi yaşıyor; bunun sebebi ağzı temizleyen normal fiziksel mekanizmaların uyurken etkili olmamasıdır. Az müddetli ağız kokusu mühim bir durum olmamakla beraber ağızda veya boğazdaki bir sorunla ilgili olabilmektedir . Bir Takım vaziyetlerde ise, bir çok kez ve samimi gelen ağız kokusu beden sistemlerindeki önemli hastalıklardan ileri gelebilir.

Ağız kokusu ve ağız kokusuna ne sebeple olan bir takım hastalıklar:

• Belli Bir Süre ağız kokusu rahatlıkla farkedilebilen bir vaziyettir . Sigara içmek, alkol içmek, sarımsak veya soğan benzeri yiyecekleri yiyecek ağız kokusuna ne sebeple olur .

• Dişlerdeki çürük problemi ağız kokusunun en yaygın nedenlerindendir. Eksik diş temizliği, çürük diş, dişeti irini , ağız veya boğaz enfeksiyonu öbür etkenlerdir.

• Bir Çok Kez ağız kokusu; öksürme, balgam, ateş ve başı ağrısı benzeri bulgular görülüyorsa sinüzit ihtimali düşünülebilir. Solunum sisteminde ölü salgıların birikmesi ve akciğer hastalıklarından olan solunum karayolu enfeksiyonları da ağız kokusuna ne sebeple olabilmektedir .

• Nefeste tatlı meyve tadında bir aseton kokusu hissiyle beraber fazla susuzluk, idrar miktarında çoğalma , zihin karışıklığı benzeri bulgular eşlik ediyorsa şeker hastalığına dikkat! Muayene edilemeyen bir . Tip şeker rahatsızlığı rizikosu taşıyor olabilirsiniz.

• Bir Çok Kez ağız kokusunun yanında nefeste amonyak kokusu alıyorsanız; iştahsızlık, kilo kaybı, kaşıntı, başı ağrısı, huzursuzluk, hıçkırık, deride morluk, burun kanaması, uyku durumu , karın bulantısı ve istifra (istifra (istifra (kusma))) , istem dışı kasılmalar, adele seğirmesini içerir sıkıntılar yaşıyorsanız Kronik Böbrek Yetmezliği düşünülebilir.

• Bir Çok Kez ağız kokusu; nefeste balık veya küf kokusu olarak tanımlanabilecek bir durum yaşıyorsanız ve bununla beraber fazla yorgunluk, kilo kaybı, sıvı/akışkan biribir takım, sarılık benzeri rahatsızlıklar var ise ya süratle ilerleyen akut bir durumu, veya bir karaciğer problemi ile karşın karşıya olabilirsiniz.

Ağzınız sizlere sıhhatiniz konusunda haberler veriyor olabilmektedir . Nefesinizin kokusunu test etmek amaçlı , elinizi yalayıp salyanızı koklayın veya bir yakınınza sıkıntı . Birinin soluğu berbat kokuyor ve siz bunu karşınızdakine söyleyemiyorsanız esasında onun sağlığını tahlikeye atmış olduğunuzu unutmayın.



Ağız Kokusu Rahatsızlık Habercisi Olabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder