Film indir

20 Aralık 2014 Cumartesi

Maymunlar Cehennemi 1 1968 Türkçe Dublaj Ücretsiz Full indir

Maymunlar Cehennemi 1 – Planet Of The Apes 1968 Türkçe Dublaj Ücretsiz Full indir



Yapımı : 1968 – ABD


Tür : Bilim Kurgu ,  Aksiyon ,  Gizem , Seri ,


Süre: 112 Dak.


Yönetmen : Franklin J. Schaffner


Oyuncular : Charlton Heston ,  James Whitmore ,  Roddy McDowall ,  Kim Hunter ,  Linda Harrison


Senaryo : Michael Wilson ,  Rod Serling


Yapımcı : Arthur P. Jacobs


Bir grup astronot, çok uzun bir yolculuğun sonunda uyanarak, bilinmeyen bir gezegene iniş yapar. Burada konuşmayı bilmeyen ilkel mağara insanları ile, konuşan, avlanan, adeta insanla yer değiştirerek medeniyet kurmuş maymunlar yaşamaktadır. Grup dağılır, astronotlardan George Taylor (Charlton Heston), insan avcısı maymunlar tarafından esir edilir. Üzerlerinde deney yapılacaktır ki, maymunlardan Dr. Zaius, esir Taylor’ın konuşulanları anlayan, ‘maymunlar kadar zeki’ bir insan olduğunu fark eder. Bu durumun yerleşik inançlara ters düşüp evrim kuramını altüst edeceğini düşünen tutucu doktor, olan biteni görmezden gelir. O esnada devreye idealist ve sempatik Cornelius (Roddy McDowall) ile Dr. Zira (Kim Hunter) girerek Taylor’ı korumaya çalışırlar. Diğer arkadaşlarını bulmak ve esaretten kurtulmak isteyen Taylor, çıkan bir kargaşadan faydalanarak güzel Nova’yla beraber kaçmaya başlar.


Charlton Heston ve Roddy McDowall bu efsanevi bilim kurgu başyapıtının başrollerini paylaşıyorlar. Astronot Taylor (Heston) insan ırkını deneyler ve spor yapmak amacıyla kullanan maymunların hükmettiği uzak bir gezegene süratle düşer. Kısa sürede Taylor kendisini avlananların arasında, ve hayatınıda yardımsever bir şempanze bilimcisinin elinde olur.


Olağanüstü Makyaj Performansı nedeniyle Onursal Akademi Ödülü® kazanan ve iki Oscar’a aday olan (1968 En İyi Kostüm Tasarımı ve En İyi Orijinal Beste) Planet Of The Apes muhteşem bir görsel şölenle başlayan ilk sahnelerinden insanın kanını donduran son anına kadar görkemli bir eğlence.


 



Maymunlar Cehennemi 1 1968 Türkçe Dublaj Ücretsiz Full indir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder